MUTIER FOTO: Blog https://www.mutierfoto.hu/blog en-us (C) MUTIER FOTO (MUTIER FOTO) Mon, 20 Apr 2020 08:50:00 GMT Mon, 20 Apr 2020 08:50:00 GMT https://www.mutierfoto.hu/img/s/v-12/u945698321-o877847866-50.jpg MUTIER FOTO: Blog https://www.mutierfoto.hu/blog 120 120 Mi lesz az idei esküvőkkel? https://www.mutierfoto.hu/blog/2020/4/mi-lesz-az-idei-eskuvokkel portfolio-eskuvo-003portfolio-eskuvo-003

 

Sziasztok!

 

Hetek óta benne vagyunk, nyakig. Egy tragédia az egész. Az ifjú pároknak azt hiszem elsősorban érzelmileg - persze adott helyzetben akár anyagilag is - ,míg a szolgáltatóknak elsősorban anyagilag. A járványügyi helyzet totálisan átírja az esküvőt tervezők, és az esküvői szakma idei évét. Ja bocs nem is, inkább a következő éveit. Mert ez a mostani kavarodás alsóhangon kihat a 2021-es, és szerintem simán a 2022-es esküvői szezonra is.

Hetek óta itthon ülök, a fotós munkák értelemszerűen nullázódtak. Tanulok a gyerekekkel, rendezem a házat, udvart, kertet (végre van rá idő, juhééé!), és figyelem a történéseket, a szakmai fórumokat, a kibontakozó vitákat, véleményeket. Gondoltam ideje írni egy saját bejegyzést minderről.

Először én is úgy gondoltam, hogy mondjuk elúszik az április (max. május), aztán minden megy tovább, ahogy terveztük. Ma már látható, hogy nem így lesz. Az idénre lagzit tervező párok közül egyre többen gondolják úgy, hogy az idei nyárnak annyi. Persze ezt a média, és a legváltozatosabb szakértések, ilyen-olyan előrejelzések is csak erősítik, generálják. Egyszerűen totális a bizonytalanság, nem lehet tudni mi meddig tart, mi lesz utána. Sokan a júliusi-augusztusi esküvőket is átteszik őszre, vagy jövőre. Van olyan párom is aki már a szeptemberit halasztja egy évvel. Valószínűleg nem lenne rá szükség, ugyanakkor megérthető.

Én szerencsére abban a helyzetben vagyok, hogy nem ez a családom kizárólagos bevételi forrása, ezért nagyon rugalmasan tudom kezelni az áthelyezéseket, és a jövő évi áraimat.

portfolio-eskuvo-099portfolio-eskuvo-099

Megpróbálok tömören összegezni pár információt a témáról, ahogy én gondolom:

1. Egy dolog atombiztos. Ha két éven belül tervezed az esküvődet, és megvan a dátumod, akkor MINÉL HAMARABB LÉPNED KELL A SZOLGÁLTATÓK FOGLALÁSA TERÉN. Miért? Mert alapból sok száz, de inkább ezres számú esküvő kerül át 2020-ról 2021-re. Ma már, aki előre tervez, az legalább egy évvel korábban szerződik a szolgáltatójával. Tehát mostanra már eleve elkezdődött a 2021-es naptár feltöltése is, amire most rázúdul rengeteg áthelyezés idénről. A 2021-es foglalások olyan szinten fognak telítődni a jó minőségű szolgáltatóknál aránylag rövid időn belül, hogy nem sok lehetőséged lesz. Már ha minőségben gondolkozol. Ezzel szembesülve pedig sok 2021-re tervező pár lesz kénytelen 2022-re halasztani, ami a 2022-es foglalásokat fogja a szokásoshoz képest is felpörgetni, előre hozni.

portfolio-eskuvo-071portfolio-eskuvo-071

2. Én azt gondolom - ugyanakkor nem látok a jövőbe -, hogy a mostani információk alapján az idei májusi, max. júniusi esküvők sajnos érintettek lesznek. Júliusi esküvő áthelyezése kizárólag a járványügyi helyzet miatt nem gondolom, hogy jelenleg indokolt, ugyanakkor nagyon sok járulékos hatás / tényező befolyásolhat egy ilyen döntést. Azzal számolni kell, hogy az őszi szombati időpontok nagyrészt már foglaltak a szolgáltatóknál. Aki még idén szeretné az esküvőjét megtartani, annak pénteki vagy még inkább hétköznapi lehetőséggel kell számolnia. A jövő évre áthelyezés pedig jó eséllyel a költségek emelkedésével járhat. A szolgáltatók nagy része eleve emel árat a következő szezonra - elvégre létezik infláció, míg a mostani helyzetből eredően alapból is nagyobb mértékű drágulás várható. (és ebből a szempontból nyilván nem hasonlítható össze egy szinte semmilyen plusz költséggel nem járó szolgáltatás, szemben egy étterem vagy dekoros alapanyag költségeivel)

portfolio-eskuvo-119portfolio-eskuvo-119

3.  A felálló helyzet nyomán nagyon előtérbe került a szerződések / szerződésbontások kapcsán az előleg, foglaló kifizetésének - visszafizetésének kérdése. Egy biztos, ezután senkinek sem fog eszébe jutni tisztességesen megírt szerződés nélkül szerződni bárkivel is. Az előleg nem kérdés, az bármilyen szerződésbontás esetén visszajár. A foglaló már keményebb dió. Amíg a kormány által kihirdetett veszélyhelyzet, és a rendezvényeket tiltó korlátozások visszavonásra nem kerülnek, addig vis maior helyzet áll elő, tehát a foglaló szintén visszajár. DE, ha a szerződött dátum idején a tiltás már nem áll fenn, abban az esetben a foglalót a szolgáltató nem köteles visszafizetni.

Ideális esetben a párok és a szolgáltatók együtt tudnak tovább menni módosított dátum esetén is. Rosszabb esetben - általában foglaltsági okokból - ez nem lehetséges. Itt aztán esetenként forrnak az indulatok az esküvői fórumokon. Egyik oldalon a párok szempontja, miszerint ebben a helyzetben tisztességtelen dolog a foglalót megtartani. Másik oldalon a - szintén áldozat! - , magukat a szerződésben foglaltakhoz tartó szolgáltatóké, akik akár a megélhetésük alapjait veszthetik el hónapokra. Egy főállású szolgáltató esetén a foglaló nem valami olyasmi, amit félretesz a szekrényébe, hanem a havi kalkulált bevételének - vagyis a fizetésének - a része. És ebben az esetben szerintem téves egy kalap alá venni minden esetet. Mindenkinek más az élethelyzete. Akinek ez nem probléma nyilván gond nélkül visszaadja. Mint már az elején említettem, szerencsére ez nekem sem okoz problémát.

De azért árnyalnám a képet:

Ismerek olyat akinek a felesége otthon van kisgyerekkel, ő az egyetlen kereső a családban, főállásban dolgozik esküvői szolgáltatóként. Ebből fizet mindent, megélhetést, hitelt, stb. Most hónapokra kiesik a teljes bevétele, és a 0 bevétele mellett kellene visszafizetnie akár heti két rendezvény foglalóját + azokét a párokét is, akiknek az esküvője esetleg megtartható lenne, de ők inkább elhalasztják. Nem biztos, hogy megteheti, vagy egyáltalán meg tudja oldani.

Vagy az a kolléga, aki épp év elején mondott fel, hogy főállásban dolgozzon az esküvői szakmában. Minden pénzét befektette az elég komoly felszerelésébe, és készült az idei 30 esküvőjére. És idén ősszel lesz a sajátja!!! A többi mint az előző esetben. Szóval nem minden fekete vagy fehér.

És itt kell megemlítenem a magukat "szolgáltató"ként aposztrofáló perc emberkéket, akik a helyzetet arra használják, hogy az esküvői fórumokon futtassák magukat pár perc hírnevet szerezve a pánikoló menyasszonyok előtt. Addig semmi gond, amíg egy szolgáltató közli egy beszélgetésben, hogy ő gond nélkül visszaadta a foglalót. Amikor viszont ömlengésbe kezd, hogy ő mekkora szemétségnek tartja mástól, ha nem ugyanígy cselekszik, és nála ilyesmi fel sem merül, és és és. Nos mindez csak egy kis önreklám akar lenni, a gusztustalanabb fajtából, semmi más. (jellemzően színvonaltalanabb szolgáltatóktól, természetesen)

 

Sajnos egyértelmű okosságokat nem tudok. Ne pánikoljatok! (persze könnyű azt mondani) Kezeljétek a lehető legrugalmasabban a dolgokat (mindkét oldalról), és legyetek empatikusak egymással! Szurkolok mindenkinek!

 

portfolio-eskuvo-076portfolio-eskuvo-076

 

Higgyétek el, mindenkinek el fog jönni a Nagy Napja :)

 

portfolio-eskuvo-176portfolio-eskuvo-176

 

Bármilyen kérdésetek van, keressetek bátran!

 

                                                erdeklodomerdeklodom

 

]]>
(MUTIER FOTO) 2020 2021 2022 esküvő halasztás járvány koronavírus szezon https://www.mutierfoto.hu/blog/2020/4/mi-lesz-az-idei-eskuvokkel Thu, 16 Apr 2020 09:09:39 GMT
Mariann és Domonkos esküvői sorozata https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/11/mariann-es-domonkos-eskuvoi-sorozata kreativ-Mariann-Domonkos-01kreatív fotózás - Városligetkreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

 

Irtózatosan mozgalmas szezon közeledik lassan a végéhez. Blogbejegyzésekre sajnos egyáltalán nem volt idő. Így utólag, az év végi leállás alatt igyekszem majd pótolni valamit belőle, és bemutatni párat az idei munkáimból.

Mariann és Domonkos esküvői sorozata egy őszi kreatív fotózással vált teljessé. Én mindig szeretek a képeimmel történeteket mesélni. Ez itt az ő Nagy napjuk rövid története.

 

 

eskuvo-Mariann-Domonkos-011eskuvo-Mariann-Domonkos-011kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-020eskuvo-Mariann-Domonkos-020kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

eskuvo-Mariann-Domonkos-062eskuvo-Mariann-Domonkos-062kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-063eskuvo-Mariann-Domonkos-063kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-054eskuvo-Mariann-Domonkos-054kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-064eskuvo-Mariann-Domonkos-064kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-069eskuvo-Mariann-Domonkos-069kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-078eskuvo-Mariann-Domonkos-078kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-086eskuvo-Mariann-Domonkos-086kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

eskuvo-Mariann-Domonkos-098eskuvo-Mariann-Domonkos-098kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-133eskuvo-Mariann-Domonkos-133kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-125eskuvo-Mariann-Domonkos-125kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-124eskuvo-Mariann-Domonkos-124kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-115-ffeskuvo-Mariann-Domonkos-115-ffkreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-144eskuvo-Mariann-Domonkos-144kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-150-ffeskuvo-Mariann-Domonkos-150-ffkreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

eskuvo-Mariann-Domonkos-160eskuvo-Mariann-Domonkos-160kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-164eskuvo-Mariann-Domonkos-164kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-166eskuvo-Mariann-Domonkos-166kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-203eskuvo-Mariann-Domonkos-203kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-205eskuvo-Mariann-Domonkos-205kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-213eskuvo-Mariann-Domonkos-213kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-214eskuvo-Mariann-Domonkos-214kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-216eskuvo-Mariann-Domonkos-216kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-220eskuvo-Mariann-Domonkos-220kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-243eskuvo-Mariann-Domonkos-243kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

eskuvo-Mariann-Domonkos-243eskuvo-Mariann-Domonkos-243kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-255eskuvo-Mariann-Domonkos-255kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-280eskuvo-Mariann-Domonkos-280kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-298eskuvo-Mariann-Domonkos-298kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-299eskuvo-Mariann-Domonkos-299kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-389eskuvo-Mariann-Domonkos-389kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-395eskuvo-Mariann-Domonkos-395kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-402eskuvo-Mariann-Domonkos-402kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-427eskuvo-Mariann-Domonkos-427kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-433eskuvo-Mariann-Domonkos-433kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-463eskuvo-Mariann-Domonkos-463kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

eskuvo-Mariann-Domonkos-477eskuvo-Mariann-Domonkos-477kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-548eskuvo-Mariann-Domonkos-548kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-561-ffeskuvo-Mariann-Domonkos-561-ffkreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

eskuvo-Mariann-Domonkos-597eskuvo-Mariann-Domonkos-597kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget eskuvo-Mariann-Domonkos-639eskuvo-Mariann-Domonkos-639kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget kreativ-Mariann-Domonkos-03kreativ-Mariann-Domonkos-03kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget kreativ-Mariann-Domonkos-07kreativ-Mariann-Domonkos-07kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget kreativ-Mariann-Domonkos-11kreativ-Mariann-Domonkos-11kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

kreativ-Mariann-Domonkos-15kreativ-Mariann-Domonkos-15kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

kreativ-Mariann-Domonkos-16kreativ-Mariann-Domonkos-16kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget kreativ-Mariann-Domonkos-21kreativ-Mariann-Domonkos-21kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget kreativ-Mariann-Domonkos-29kreativ-Mariann-Domonkos-29kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

kreativ-Mariann-Domonkos-43kreativ-Mariann-Domonkos-43kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget kreativ-Mariann-Domonkos-47kreativ-Mariann-Domonkos-47kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

kreativ-Mariann-Domonkos-49kreativ-Mariann-Domonkos-49kreatív fotózás, jegyes, engagement session, menyasszony, vőlegény, esküvő, Városliget

 

]]>
(MUTIER FOTO) esküvő kreatív szertartás templomi Városliget https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/11/mariann-es-domonkos-eskuvoi-sorozata Mon, 18 Nov 2019 12:11:17 GMT
Jegyes fotózás - Katalin és István https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/4/jegyes-fotozas-katalin-es-istvan MRF_1617Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session

Szép az idő, nyílnak a virágok. És megyünk jegyespárokat fotózni :)

Addig is amíg tavaszi jegyes képek is elkészülnek, továbbra is tél végi sorozataim bemutatásán a sor. Mai napunk résztvevői:

Katalin

MRF_1564Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session

és István

MRF_1566Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, Riád Mutier

ők egy szép pár

MRF_1589MRF_1589

egy hideg, de azért szép napon elindultunk velük felfedezni a Margit-sziget szépségeit. Voltak bizonytalan pillanatok

MRF_1346Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

MRF_1235Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

MRF_1317Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus de aztán minden szépen helyreállt

MRF_1357Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

MRF_1251Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

MRF_1324Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

szétnéztünk a Dunán

MRF_1389Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

MRF_1397Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus MRF_1416Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus falat másztunk

MRF_1498Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

MRF_1515Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus pördültünk, fordultunk

MRF_1427Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus MRF_1548Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus és végül a Margit híd lábánál...

MRF_1451Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus egy kiadósat tornáztunk :)

MRF_1455Jegyesfotózás Budapesten a Margitszigeten.esküvői, fotós, jegyesfotó, jegyespár, Margitsziget, esküvő, házasság, fotózás, wedding, bride, engagement, engagement session, mutierfoto, mrfoto, Riád Mutier, fotográfus

 

]]>
(MUTIER FOTO) engagement fotózás Island jegyes Margaret Margit session sziget https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/4/jegyes-fotozas-katalin-es-istvan Fri, 05 Apr 2019 10:40:54 GMT
Jegyes fotózás - Noémi és Tamás https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/3/jegyes-fotozas-noemi-es-tamas MRF_0312jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

 

Végre tavaszodik!

 

Elkezdődik a jegyes fotózások szezonja is. A virágzó környezet gyönyörű hátteret ad majd a tavaszi fotózásokhoz. De nem csak akkor lehet szép sorozatokat készíteni ám :)

 

Az idei év jegyesfotó nyitásaként jöjjön pár sorozat a tél végéről. Sajnos nagy hó már nem volt - úgyhogy a hóangyal készítés elmaradt - de még sikerült szép képeket készíteni a télies környezetben. Elsőként Noémi és Tamás sorozatából válogattam kis bemutatót.

 

MRF_0399jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

Uppsz! Ne bízz meg vakon a férfiakban :)

Kettőjükről tudni kell, hogy nagy lóverseny rajongók. Sőt, konkrétan saját lovukat versenyeztetik a hazai futamokon. Ezért is választották fotózásunk helyszínéül a Kincsem Parkot. Igazán kedves sorozatom lett.

MRF_0290jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

MRF_0417jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0411MRF_0411

MRF_0408MRF_0408

ranctalanitjegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

MRF_0478jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

MRF_0471jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

MRF_0463jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0449jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0522jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0543jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0560jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0622jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos MRF_0607jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

MRF_0609jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

És a személyes kedvencem:

MRF_0430jegyes fotozas a Kincsem Parkbaneskuvo, jegyespar, jegyes fotozas, Kincsem Park, eskuvoi fotos

]]>
(MUTIER FOTO) eljegyzés engagement fotózás jegyes Kincsem https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/3/jegyes-fotozas-noemi-es-tamas Sat, 23 Mar 2019 17:23:31 GMT
Esküvői fotós kiválasztása II. - ezekre figyelj! https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/3/eskuvoi-fotos-kivalasztasa-erre-figyelj

 

Kedves olvasóim!

 

Ahogy ígértem visszatérek még egy kör erejéig az esküvői fotós kiválasztásának kérdéskörére. Továbbra sem feltétlenül az a cél, hogy engem válasszatok, csak az, hogy olyat aki valóban alkalmas a nagy feladatra, és valóban minőségi szolgáltatást nyújt nektek.

Mire figyeljetek a fotósok összehasonlítása, kiválasztása során? Nekem ezek a dolgok jutnak eszembe a témáról:

 

1. Portfólió vizsgálata:

-Telefonon, tableten nézegeted a fotósok fényképeit? A fotók stílusának vizsgálatára alkalmas. A képek minőségének vizsgálatára alkalmatlan! Ilyen kis képernyőkön a rosszabb minőségű fotók is jól néznek ki. Azt, hogy egy kép megfelelően éles-e, hogy ott éles-e ahol kell (pl. a menyasszony szemén van az élesség, nem az orrán), azt csak normális méretű monitoron tudod megnézni, összehasonlítani. Tegyél is így!

-Látsz egy rakás fotóst, szebbnél szebb kreatív képekkel az oldalán? Helyes, az is fontos.   DE!

Ha feltűnően kevés olyan képet látsz ami a benti templomi, benti polgári szertartásokon készült, illetve az esti buliban. Vagy azok láthatóan rosszabb minőségűek, elmosódottabbak, homályosabbak, enyhén szemcsések, neadjisten szinte mind fekete-fehér (ami remek módja a gyengébb képek megmentésének), AZ GYANÚS. A benti fotók hiánya, vagy azoknál érzékelhető minőségromlás jó eséllyel azt jelzi, hogy nincs az illetőnek megfelelő szintű felszerelése a feladatra.

-Kültéri beállított fotóknál a menyasszonyt/vőlegényt erősen fényes foltok tarkítják? Vagyis szemmel láthatóan erős napsütésben készültek róluk a képek. Fotós barátunk annyit nem tud, hogy nem fotózunk embereket verőfényes napsütésre kiállítva. (ha tisztában lenne vele, hogy ez hiba, eleve nem tenne ki ilyen képet az oldalára!)

-Kültéri fotó, például kastélyparkban (vagy bárhol). Az épület/park a háttérben jól megvilágított, míg a menyasszony/vőlegény az előtérben sötét? Ismét egy remek „fotós”, aki annyit tud, hogy automatára állítja a gépet, és nyomogatja az exponáló gombot. Csak sajnos a gép magától nem elég okos, ezért rosszul állítja be a dolgokat.

-Alapvető lenne, hogy ne a fotós által mutogatott legszebb képek alapján döntsd el valakiről, hogy milyen minőségű a munkája! Több ezer képből még a legamatőrebb fotós is fog tudni válogatni az átlag szem számára vonzó darabokat. Konkrétan több esküvő minél teljesebb anyagát nézd meg! Nem egy pár darabos válogatást, hanem minimum száz darab feletti képet. Természetesen az esküvők minden eseményéről legyen benne anyag. Ha alapos vagy, és nem akarsz pórul járni, ez a minimum!

 

 

2. Árkategóriák:

Nyilván a párok körében alapvető kérdés, ezért beszéljünk róla. Én azt vallom, hogy fotóst a munkájának alapos vizsgálata alapján válasszunk, de természetesen azért az egyes szolgáltatók árazása is lehet beszédes. Az árak alatt egy teljes esküvői nap fotózását értem.

-100 ezer Ft alatti kategória:

Csodák nincsenek. Az, hogy valaki ilyen árban dolgozik hosszú távon, valóban komoly felkészültségű, és tudású fotósként, valóban profi felszereléssel (ami marha drága), valóban minőségi utómunkával , az alapvetően kizárható.

-100-250 ezer Ft közötti kategória:

Jelenleg szerintem ez tekinthető a nagy átlagnak itthon. Ebben minden van. Igazán magas színvonalú, átlagosan korrekt minőségű, és totál gagyi is. És nem feltétlenül az határozza meg, hogy melyik a 100 és melyik a 200 ezer. Itt lép életbe az összes többi vizsgálati szempont.

-250 ezer Ft feletti kategória:

Ahhoz már elég vastag arcbőr kell, hogy valaki ilyen árban ne nyújtson minőséget. (persze biztos akad egy-két kivétel, én nem ismerek ilyet) De nem is ez a kategória képviseli a hazai párok túlnyomó többségének lehetőségeit.

 

 

3. Felszerelés:

Ezt sajnos egy fotózáshoz nem értő átlagember nyilván nem tudja értékelni. Ugyanakkor én azt tapasztalom, hogy a párok egyre többször kérdeznek rá, hogy mivel dolgozom. Általában mindenkinek a környezetében akad egy-egy ember, aki kicsit jobban ért a témához. Azért megpróbálom körülírni szerintem mi a minimum ahhoz, hogy profi felszerelésről beszéljünk. Egy darab fényképezőgépet, egy-két objektívet, meg egy vakut még semmiképpen sem tekintenék annak. Azt mondanám legalább két profi fényképezőgép (FX vagyis full-frame szenzoros, dupla memóriakártyával), több nagy fényerejű objektív, több vaku. Ez már képvisel egy szintet.

Az enyém jelenleg így néz ki:

 

Esküvői fotós felszerelés.fényképezőgép, Nikon, esküvő, fotós, vaku

 

4. Kedvenceim:

 

-Most akkor jó fotós vagy nem?:

Több esetben is látok olyan esküvői fotós oldalakat, ahol szép esküvői portfólió látható. Aztán megnézem az egyéb munkákat, pl. családi, portré, stb. És teljesen meglepő módon abszolút átlag alatti minőségű képeket látok. ??? Most akkor ért a fotózáshoz vagy nem? Igaz, a fotózásnak is vannak speciális ágai, de az esküvőzés és a portréfotózás kifejezetten közel áll egymáshoz. Aki profi esküvői kreatív képeket tud csinálni, az nem létezik, hogy ne tudjon ugyanúgy kiváló minőségű portrékat készíteni. Ha ilyennel találkozol az már GYANÚS!

(és akkor zárójelben emlékezzünk meg a leggázosabb, de előforduló esetekről, amikor a "fotós"

1. Összelopkodja internetről a képeket az oldalára.

2. Fotós workshop-on, modellekkel készült képeket rak ki, amik értelemszerűen be lettek neki állítva, tehát konkrétan semmi köze nincs a személyes tudásának hozzájuk.)

 

-Szolgáltató párosok:

A kedves vőfély felesége fotós? Ráadásul jó áron dolgozik? Szuper! CSAK FEL NE KÉRD! Az ilyen „apu az esküvőzésben dolgozik, legyen anyu is szolgáltató” kategóriájú párosítások egyszerű árukapcsolásról szólnak, semmi másról. Apu évek óta ismert vőfély, videós, stb. Miért ne használjuk ki a piaci lehetőségeket? Veszünk anyunak egy valamilyen fényképezőgépet (vagy kettőt, mert láttuk, hogy úgy a profi), mellé teszünk egy tök jól hangzó árat, és kész is a profi esküvői fotós. Majd végigkattintgat automatán, az ügyfél meg örül - egészen addig, amíg meg nem látja a végeredményt. Sőt, sokszor eleve csak úgy vállalnak megbízást ha együtt kéred fel őket, biztos ami tuti (ehhez természetesen joguk van). HA érdekel, hogy mit kapsz a pénzedért, akkor elfelejted. (de minimum nagyon-nagyon-nagyon megnézed, hogy mit is választasz)

Én még nem láttam olyat, aki ilyen felállásban szakmai hozzáértést, és minőséget képviselt volna fotósként.

 

-Képek mennyisége:

Ezt a témát mindig érintem, mert az én szememben az egyik legnagyobb ámítás, amivel félrevezetik a párokat. Mint korábban is írtam a legmagasabb szintet képviselő esküvői fotósok 4-5-600 db körüli átadott képmennyiséggel dolgoznak. Eközben rengeteg magát „profi”-nak hirdető fotós alsó hangon 1000 feletti átadott mennyiségeket ígér (természetesen a csúcs ajánlat a mindent megkapsz). HOGYAN LEHETSÉGES EZ? A legjobbak annyira menőnek érzik magukat, hogy kevesebbet dolgoznak a sokszoros pénzükért? Vagy inkább ők valóban sokat dolgoznak – értsd utómunkáznak – a kevesebb, válogatott, sokkal magasabb színvonalú képen, hogy kiemelkedő minőséget nyújtsanak az ügyfeleiknek? Döntsétek el magatok a kérdést!

Azt tényként rögzíthetjük, hogy az esküvői fotós munkájának legidőigényesebb része a képek feldolgozása. Kiváló minőségű képek csakis kiváló minőségű, időigényes utómunkával készülnek! Értelemszerűen ha több képet dolgozol fel ugyanolyan minőségben, az arányosan több idő. Ha szinte semmit nem csinálsz vele, az meg hipp-hopp megvan. Úgy könnyű akármennyit is átadni. Te tudod.

 

-Ajánlások:

Logikus. Ugyanakkor a legtöbb bukó szerintem pont ebben van. Az egyes embereknek az igényszintje nagyon eltér - fényképek kapcsán aztán végképp. Sokan a 10-20 évvel ezelőtti minőséget tartják ma is megfelelőnek. A saját képeit, fotósát sok esetben kevésbé fogja valaki lehúzni, még ha gyenge is a produktum. Talán nem is látja, nem is akarja látni a különbséget.

Sokszor szolgáltatók ajánlgatják egymást, mert jó volt a másikkal együtt dolgozni. Csak sajnos ettől még lehet, hogy az ajánlott fotós szolgáltató munkája csapnivaló.

Esküvői csoportokban szemmel láthatóan megy a bérajánlgatás, amikor véletlenül mindig ugyanahhoz, ugyanaz a pár ember szól hozzá egy megerősítő ajánlást, hogy igen, ő a tuti. Kiváló marketing eszköz, csak sajnos - jó eséllyel -átverés.

 

EGY BIZTOS. AKÁR AJÁNLÁSSAL, AKÁR NEM. CSAKIS ALAPOS VIZSGÁLATTAL, MINIMUM A FENTI SZEMPONTOK FIGYELEMBEVÉTELÉVEL VÁLASSZATOK A LEHETŐSÉGEK KÖZÜL!

 

ÉS AMI MÉG ERŐSEN JAVASOLT:

Egyeztessetek személyesen a lehetséges fotósokkal. Nem kell ahhoz, már eldöntött ténynek lennie, hogy őt választjátok. Ha esetleg szóba jöhetőnek látjátok, az már elég. Egy személyes találkozó nagyon sokban befolyásolhatja, eldöntheti, hogy kire teszitek a végső voksot. Rengeteg hasznos ötletet, tippet is kaphattok egy ilyen beszélgetés során.

Én személy szerint bármelyik érdeklődő párral szívesen leülök beszélgetni a velem vagy az esküvővel kapcsolatos kérdéseikről, anélkül, hogy ez bármilyen kötelezettséggel járna.

 

Bármi kérdésed van, itt is felteheted:


erdeklodomerdeklodom

]]>
(MUTIER FOTO) árak esküvő félrevezetés fotós kiválasztás https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/3/eskuvoi-fotos-kivalasztasa-erre-figyelj Sun, 03 Mar 2019 14:15:18 GMT
Esküvői fotós kiválasztása https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/2/eskuvoi-fotos-kivalasztasa

 

Kedves olvasóim!

 

Ma az esküvői fotósok kiválasztásával kapcsolatban írok pár sort. Az alábbi sorok a saját őszinte véleményemről fognak szólni a témában. És semmiképpen sem arról, hogy ENGEM VÁLASSZ, ENGEM VÁLASSZ. Mindenki kedve szerint értékelheti, és hasznosíthatja a leírtakat.

Mióta elkezdtem aktívan foglalkozni az esküvői fotózással elég sok témába vágó fotós oldalt láttam. Esküvői, menyasszonyi csoportokban követem a diskurzusokat, ajánlattételeket, stb, stb. + természetesen az engem felkérő házasulandó párokkal is folyamatosan diskurálunk minderről. Szóval azt hiszem elég jó keresztmetszetet kaptam már a téma hazai helyzetéről. Sok helyen találkozni a véleménnyel – és sajnos csak megerősíteni tudom – hogy sokszor rémes állapotok uralkodnak.

Azt látom, hogy egyrészt szolgáltatói (értsd: fotós) oldalról rengeteg a félrevezetés, nagyon sok amatőr fotós próbál érvényesülni, magát profinak hirdetve. Másrészt a menyasszonyok, párok sokszor nagyon felszínesen, a legalapvetőbb vizsgálati szempontok hiányában döntenek a kérdésről (ezért is félrevezethetők).

Az alábbiakban nem általában fogok véleményt írni a témáról, hanem hozzászólásokban előforduló konkrét esetek kapcsán próbálok rávilágítani, mire is kellene odafigyelni egy esküvői fotós kiválasztása kapcsán.

 

AJÁNLÁSOK: fórumos ajánlások, akár másik szolgáltatók ajánlása alapján döntöd el kit válassz? FELEJTSD EL!

 

PÉLDA 1.

Szimplán szakmai kíváncsiságból értelemszerűen sok fotós oldalát, képeit néztem már meg. Láttam sok jót, sok kevésbé jót. Néha az ember belefut konkrétan „gyöngyszemekbe”. Nálam egy ilyen kiemelten szenzációs esküvői fotós oldal akadt eddig, akiknek az oldalán konkrétan sírva röhögős szintű esküvői fotók tömkelege  fogadja a látogatót. Nem, nincs benne semmi túlzás! Konkrétan borzalmas, teljesen szakmaiatlan, totálisan amatőr az összes fotó amit készítenek. És szemmel láthatóan rendszeresen fotóznak esküvőket.

Hogy lehet ez?

Egyrészt egyértelműen úgy, hogy tapasztalatom szerint az ügyfelek többsége egyáltalán nem látja a különbséget egy totál amatőr, és egy valóban profi fotó között. Ezt a részét én sem teljesen értem. Az internet korában korlátlan lehetősége van mindenkinek a legváltozatosabb forrásokból esküvői képeket nézegetni, és fogalmam sincs a képeket összehasonlítva, hogy nem látható számukra a különbség. Jó persze, én bennfentesként nézem, de még ezt figyelembe véve is érthetetlen.

Másrészt láthatóan ott vannak az összes esküvői csoportban, és folyamatosan ajánlgatják őket. Na nem menyasszonyok, hanem MÁSIK SZOLGÁLTATÓK. Azt nem tudom, hogy ez tudatos félrevezetés-e, vagy csak ők sincsenek tisztában azzal milyen szolgáltatást ajánlanak. Attól még, hogy nem tudnak fotózni lehetnek jó fejek. Csak ennek ugye szakmai szempontból nem sok haszna van.

Hogy mindez azért van, mert biztos SZUPER OLCSÓN DOLGOZNAK? EGYÁLTALÁN NEM. Mindezt százezer feletti, mondjuk úgy, közepes árkategóriában művelik. Ami persze pont alkalmas arra, hogy elhitesse, nem drágák, de nem is az olcsó gagyi szintjét képviselik. A minap egy esküvői fotósok árazásáról folyó diskurzusban is beírta egy menyasszony, hogy náluk is ők fotóznak-videóznak majd, nagyon jó fejek (nem vonom kétségbe), és ilyen jó áron. Egyből elkérte még tíz menyasszony az elérhetőséget. Rettenetes.

 

 

PÉLDA 2.

Esküvői csoportokban szintén visszatérő téma, az esküvői fotósok árazása. Természetesen gyorsan megjelennek, a „nekünk csak ennyibe került” hozzászólások.

Egyesek érzik azért, hogy nem biztos, hogy annyira jó lóra tettek, de magyarázattal is szolgálnak: „mi nem akartunk semmi különöset, csak, hogy fotóink legyenek róla” – Elárulok egy titkot: akik megfelelő fotóst kérnek fel, azok is csak ennyit akarnak. Csak életük egyik legjelentősebb, egyszeri, megismételhetetlen napjáról tényleg kiváló minőségű képeket szeretnének. Amatőr képeket készítő embert minek felkérni pénzért? A násznépben is lesz több ember,aki végigkattintgatja az eseményt, a fenti kitételnek pont megfelelnek azok is. (megjegyzem nem egyszer olvassa az ember utólag a panaszt, hogy a násznép képei jobbak lettek, mint a „fotósé”!)

Másik változat: a menyasszony érezhetően büszke is rá, hogy ők milyen olcsón megúszták - a sok hülyét meg palira veszik százezrekért - , meg lehet nézni, fent vannak a képei az FB profilján. És akkor az ember megnézi. Hajjaj! És ezért még pénzt is adtál? Nem kellett volna.

És ismét ott tartunk, hogy hogy a búbánatba nem látja a fényévnyi különbséget! Valaki egy hozzászólásban kiválóan megfogalmazta, hogy ennek megvannak a pszichológiai alapjai. A saját képeiről nem fogja azt mondani, hogy csapnivalóak, inkább elhiteti magával, hogy bizony jók azok, és ő nem is lát különbséget. Ezzel csak az a nagy probléma, hogy rengeteg másik menyasszonyt bizonytalanít el, akik lehet jól választanának, de ezt látva ők is elmennek az olcsó is biztos jó lesz irányba. És spórolnak a több milliós esküvőből pár tízezer forintot. Sajnos.

 

 

PÉLDA 3.

Nagy kedvencem, a kinek mennyi képet ad át a fotós kérdésköre. Megy a licit: én ezret, kétezret (olvastam már négyezerről is!!!). HAHAHAHA! Az itthoni gondolkodásban még mindig alap, hogy ha valamiből ugyanannyi pénzért – sőt még olcsóbban is - kétszer-háromszor annyit kapok, akkor azt válasszam. Na ez a hülyeség része. A valóság meg az, hogy úgy az esetek 99%-ában a kevesebb a több. Vagyis ugyanannyiért – vagy olcsóbban – nem fogok ugyanolyan minőséget kapni (megközelítőleg sem!)

Egy erről szóló diskurzusban azt mondja az egyik „fotós”: márpedig ők két héten belül átadják az anyagot (ami feltűnően rövid idő), és több mint ezer képet retusálnak (és mindezt természetesen szuper áron). HÁT PERSZE J Ez a „retusálom” amúgy is a legkiválóbb fotós félrevezetés, ugyanis gyakorlatilag semmit nem jelent. Az is retusálás, ha 5 másodpercet foglalkozom egy képpel, meg az is ha 5 órát. Az én értelmezésemben a retusálás minden esetben egyedi képkidolgozást jelent. Az, hogy ráeresztek valami automata programot az összes képre, ami mókol rajtuk valamit, az nem retusálás. Az eredményéről ne is beszéljünk.

Mellesleg egy esküvői nap története visszaadható nagyjából 150 db képen keresztül. A többi arról szól, hogy lehetőleg mindenkiről legyen kép, és adjunk át egy minél bővebb, igazán minőségi , színvonalasan utómunkázott képanyagot.

Talán feltűnhet, és esetleg elgondolkoztathat minket, hogy az ország legjobb, nemzetközileg is elismert esküvői fotósai, akik bizony nagyon nem olcsón dolgoznak, általában 4-500 darab képet adnak át. Tehát, ha lehetőséged lenne megfizetni a legjobbakból valakit, attól 4-500 db kidolgozott képet kapnál. Akkor, hogy a francba lehet szempont, hogy ehhez képest töredék áron ki adja ennek a többszörösét?! Ezret, kétezret, háromezret. Biztos ugyanaz a színvonal, csak az előbbiek nem értenek hozzá J
 

 

PÉLDA 4.

Ismerőseimen keresztül is találkozom más fotósok oldalaival, hogy nézzem meg, ugye jó képeket csinál. Egy konkrét esetet nézve, valóban az adott fotós oldalon lát az ember egy rakás szép menyasszonyi fotót, szép részletfotókat a kinti berendezésről, stb.

Aztán feltűnik valami. A fotók 99%-a kinti, szép világos időben készült. Ami akad egy-két benti házasságkötős kép, azokon a szakmai szem azonnal észreveszi, hogy már koránt sem olyan minőségűek. Szemcsésebb, enyhén széteső a kép. És nyilván nem véletlenül csak ez az egy-kettő van feltéve. Ezek a legjobbak.

MIT IS JELENT EZ? Hogy a kedves fotós tud szép képeket készíteni, csak sajnos nincs meg az esküvői fotózáshoz a megfelelő szintű felszerelése. Ami alkalmas arra, hogy templomban, házasságkötőben, este, és a benti lakodalmas helyszíneken valóban jó minőségű fotókat készítsen. Márpedig egy esküvő képeinek minimum a fele – de inkább több - ezeken a helyszíneken készül.

Nagyon sok esetben jellemző – sajnos – hogy a magukat esküvői fotósnak hirdetők amatőr felszereléssel dolgoznak. Azokkal ma már – ha ért hozzá – ideális körülmények között remek képeket lehet készíteni. Csakhogy az esküvői fotózás pont nem erről szól. A legtöbb helyszínen, fényképezéshez kevés a fény, amit milliós költséget jelentő professzionális felszereléssel lehet kompenzálni. Van egy arany mondás:

„AZ AMATŐR KIVÁLÓ KÉPEKET TUD KÉSZÍTENI IDEÁLIS KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT. A PROFI KIVÁLÓ KÉPEKET KÉSZÍT POCSÉK KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT IS.”

A profi felszereléshez kapcsolódó nagyon fontos dolog: szintén rendszeresen olvasni eseteket, amikor a menyasszony utólagosan elpanaszolja, hogy a FOTÓS ELVESZTETTE A KÉPEK NAGY RÉSZÉT, FELÉT, STB. Na ez a legdurvább. Aztán persze kamuzik, nem jelentkezik, stb. Esetleg lehet pereskedni (persze abból képek már nem lesznek). Ismét ugyanott tartunk. AMATŐR FELSZERELÉS vs PROFI FELSZERELÉS. Egy amatőr gépben csak egy memóriakártya van, egy profiban párhuzamosan kettőre ment a gép. Egy amatőr fotós egy géppel dolgozik, egy profi kettővel egyszerre. Egy amatőr olcsóbb kiegészítőket használ (pl. memóriakártya), egy profi a legjobbakat. Nehogy pont veled forduljon elő!

 

 

Így elsőre azt hiszem ennyi. Tudom, kemény dió. És ma egy házasulandó párnak irtózatos mi mindennel kell foglakoznia a szervezés során. DE JÓL JEGYEZZÉTEK MEG, AZ ESKÜVŐ ELMÚLIK, MINDEN RÉSZLETÉVEL. AMI MEGMARAD BELŐLE EGÉSZ ÉLETETEKRE, ÉS MÉG TOVÁBB, AZ UNOKÁITOK SZÁMÁRA, AZ AMIT A FOTÓS MEGÖRÖKÍT! (esetleg videós, bár az egy másik történet)

A következő részben kicsit összesítem, a fentiekből mik is a konkrét tanulságok, és mire próbáljatok tényleg odafigyelni.

 

Bármi kérdésed van, itt felteheted: 

erdeklodomerdeklodom

 

]]>
(MUTIER FOTO) esküvő félrevezetés fotós fotózás jótanács kiválasztás https://www.mutierfoto.hu/blog/2019/2/eskuvoi-fotos-kivalasztasa Sat, 23 Feb 2019 11:35:01 GMT
Esküvő Kiállítás 2018 II. https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/eskuvo-kiallitas-2018-ii cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

CEWES Esküvő Kiállítás 2018 - Ezennel érkezik képes beszámolóm következő része.

 

Az egyes részeket továbbra sem tematizálom, ahogy haladtam a kiállításon, abban a sorrendben dolgozom fel. Így talán változatosabbak a posztok.

 

Ma kezdjük az elegáns osztrák HÖGL női cipőket bemutató standdal. Az üzleteik több budapesti plázában megtalálhatóak.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Az Agape Esküvői Ruhaszalon elegáns menyasszonyi ruhákat kínál.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Pere Ági menyasszonyi ruhák készítését vállalja egyedi igények szerint.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Az Excellent Wedding Designs csapata egyedi meghívók, ültető kártyák, dekorációk széles választékával várja az érdeklődőket.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó

 

A Montée Wedding esküvői dekorációval és kellékbérléssel foglalkozik. Elegáns esküvői enteriőrökkel voltak jelen.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó

 

Mai zárásnak a Horváth Cukrászda impozáns méretű standja, és tortakölteményei. Bár jobban szeretem a tortákat, megjelenésre talán a színes,  habcsókos gúlájuk volt a leglátványosabb.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar, esküvői meghívó

 

 

]]>
(MUTIER FOTO) dekoráció esküvő esküvői kiállítás menyasszonyi ruha torta https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/eskuvo-kiallitas-2018-ii Wed, 21 Nov 2018 09:20:23 GMT
Esküvő Kiállítás 2018 I. https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/eskuvo-kiallitas-2018-i cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Múlt vasárnap a CEWES 2018 Esküvő Kiállításon jártam. Ahogy korábban jeleztem a kiállításon készült képanyagból folyamatosan fogok megosztani a blogon. Rengeteg szolgáltató volt jelen. Ruházat, dekoráció, édesség, stb. Akár konkrét szolgáltató megtalálásában, akár ötletek gyűjtésében hasznát vehetitek.

 

Idén hagyományos magyar népviseletek is színesítették a menyasszonyi ruha kínálatot.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Exkluzív járműből is volt felhozatal szép számmal. Szenzációsan szép darabokat hoztak az alábbi szolgáltatók: London Taxi, Exclusive Car Hungary, Menyasszonyi Kocsi

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Az alábbi ruhákat a NoLimit Esküvői Ruhaszalon kínálatában találjátok meg.

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Boldogsagod.hu standja egyedi gyűrűpárnákkal, meghívókkal, és egyéb kiegészítőkkel

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Kaméleon Esküvő- és Rendezvénydekoráció

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Borostyán Med-Hotel

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

Burny's Cakes - Tortacsodák - a somlói isteni volt náluk. Érdemes elmenni hozzájuk egy kóstolóra!

 

cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, menyecske ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

 

 

 

 

]]>
(MUTIER FOTO) dekoráció esküvő esküvői kiállítás menyasszonyi ruha torta https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/eskuvo-kiallitas-2018-i Thu, 15 Nov 2018 13:24:13 GMT
Esküvő kiállítás II. https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/eskuvo-kiallitas-ii

 

Folytassuk a tegnap megkezdett sort. Érkezik a következő adag kép. Ne feledd, a következő két hétben folyamatosan kerülnek a kiállítási anyagok a blogra. Hétvégén CEWES, érkezik a 2019-es kollekció!

 

cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

]]>
(MUTIER FOTO) dekoráció esküvő kiállítás menyasszony torta https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/eskuvo-kiallitas-ii Wed, 07 Nov 2018 11:29:17 GMT
Esküvő kiállítás I. https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/esk-v-ki-ll-t-s-i cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

Kedves Olvasóm!

 

Benne vagyunk ezerrel a jövő évi esküvői szezon előkészítésében. A fiatal párok, de főleg a menyasszonyok bújják a szervezéssel kapcsolatos oldalakat, szolgáltatókat, stb. És egymást érik az esküvői kiállítások!

Egy ilyen kiállítás remek alkalom, hogy az ember egy helyen, széles választékban, testközelből gyűjtsön ötleteket, tapasztalatokat az esküvőt illetően minden területen, ruhától a cipőig, tortától a dekorációig. A legnagyobb ilyen hazai rendezvény a CEWES (azaz Central European Wedding Show), melyet a Hungexpo területén rendeznek meg minden év őszén. Nos mivel én is jártam ott, illetve idén is készülök megtekinteni, úgy gondoltam elindítok egy blog sorozatot amiben megosztom a kiállításon gyűjtött képanyagomat.

Mindenkinek hasznos lehet ötletek gyűjtésére. Lehet, hogy pont egy itt látott ruha, torta vagy dekoráció ad inspirációt a te számodra is a megvalósításhoz! Vagy egyszerűen csak ha nem tudtál ott lenni, hát itt a lehetőség némi betekintésre.

Első körben a tavalyi kiállítás képeivel kezdeném több részben. Igazság szerint ekkor még nem voltam különösebben tudatos a képanyag összeállításában, csak random fotózgattam, ezért abban a formában is adom közre. Idén már sokkal tudatosabban igyekszem majd csoportosítani az egyes területeket, és rögzíteni az egyes szolgáltatók elérhetőségét is a képekhez.

Akkor lássuk is az első adagot:

 

cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar   cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar MRF_0059MRF_0059cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar MRF_0067MRF_0067cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar MRF_0074MRF_0074cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar MRF_0081MRF_0081cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar cewes, menyasszonyi ruha, esküvői dekoráció, esküvői torta, esküvő fotózás, esküvői fotós, esküvő kiállítás, vőfély, ceremónia mester, esküvői dj, esküvői zenekar

 

 

 

]]>
(MUTIER FOTO) dekoráció esküvő kiállítás menyasszony torta https://www.mutierfoto.hu/blog/2018/11/esk-v-ki-ll-t-s-i Tue, 06 Nov 2018 09:27:22 GMT