MRF_7599-ffKreatív fotózás - Budapest - Kopaszi-gátházasság esküvő szertartás menyasszony vőlegény esküvői fotós kreatív emlék

 

Kedves Érdeklődő!

 

Üdvözöllek esküvői fotós oldalunkon. Amennyiben itt jártok, nyilván már konkrétan keresitek a megfelelő embert a Nagy Napotok megörökítéséhez. Az alábbiakban pár gondolatot szeretnék megosztani veletek az esküvői fotózással kapcsolatban. De csak őszintén!

 

Kezdjük is a szűrést a legelején:

Egyrészt, aki azt hiszi, hogy egy esküvői fotós munkája annyiból áll, hogy egy fél nap kattintgat az esküvőn, aztán ezért felveszi a pofátlanul sok zsét, az rossz helyen jár, és itt abba is hagyhatja az olvasást! Erről kisregényt írhatnék, de maradjunk annyiban, hogy egy esküvői fotózásra én rászánom a hétvégémet + utána minimum egy heti munkámat teszem bele, mire az az esküvői képanyag megfelelő minőségben elkészül!

 

Másrészt, szeptembertől-december végéig nem tudunk esküvői fotózást vállalni, ugyanis ebben az időszakban az intézményi fotózások elfoglalják minden kapacitásunkat.

 

Akkor beszéljünk kicsit rólam:

Én jelenleg esküvőket már csak szerelemből fotózok. Csak mert imádom. A lelkes párokat, az izguló családtagokat, az ökörködő barátokat. Azt az egész gyönyörű, érzelmekkel teli, majd felszabadult bulizásba forduló eseménysort, amit egy esküvő-lakodalom jelent. Annyira jó megörökíteni!

 

Én mindig a nap teljes keresztmetszetét akarom visszaadni, úgy ahogy történt, teljesen őszintén, minden részletével, a gyülekező násznéptől kezdve, a még gyorsan öltözködés előtt-után pár falatot bekapó menyasszonnyal, a könnyekre fakadó örömapával, a leevett menyasszonyi ruhával, és minden apró örömmel és marhasággal együtt. Mert ez a sok apró részlet adja meg az egész sava-borsát, ettől lesz igazi, ettől lesz élő, ettől lesz vidám. Nem vagyok egy sarokba beálló, és onnan körbe kattintgató típus, aki csak csinál képeket, de semmi több. Én folyamatosan mozgok egy esküvőn, váltom a pozíciót, keresem az egyedi szögeket, keresem a történéseket, a kutyussal fetrengő kisgyerekeken keresztül a fergetegeset táncoló nagypapáig. Én olyan képeket akarok csinálni, amire ha valaki ránéz azt mondja ATYAÉG EZ DE JÓ! Hogy mindez mennyire sikerül? Azt a portfóliómban megtaláljátok.

 

esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű

 

Az árnyoldal:

Egy megfelelő esküvői fotós kiválasztása napjainkban embert próbáló feladat. Ma már szinte közhelyesnek számít, de valóban komoly probléma a fotós szakma felhígulása. Mostanában aki vesz egy komolyabb hobbi gépet, és csinál pár szép fényképet, onnantól profi fotósnak kiáltja ki magát. Ez lett a tuti könnyű pénzszerzési lehetőség. És persze nagyjából mindenki esküvőzni akar, mert úgy látja abban van a pénz. Így keletkeznek naponta az "XY Photography'-k, és "művészek" százával. Sajnos a recept egyszerű:

 

-végy egy elfogadható tudású fényképezőgépet (ma már az a kategória, amivel könnyen lehet szép képeket csinálni nagyon sokak számára hozzáférhető)

-menj ki a szabadba, és kattints pár jópofa képet egy-két ismerősödről

vagy keress akár egy ifjú párt, és vidd el őket egy ingyenes fotózásra, másnap már rakhatod is ki a képeket, csak el ne mond, hogy nem egy valódi esküvőn készültek

vagy menj el egy fizetős workshopra, amit ma már sok esetben eleve úgy hirdetnek meg, hogy "portfólió építő" workshop - lefordítom: egy ismert profi fotós gyönyörű helyszínen, gyönyörű (profi) modellekkel beállít neked mindent ideálisra, te csak elkattintod, aztán elmondhatod, hogy a képeket te készítetted

vagy a legalja: lopkodj össze szép képeket mindenhonnan, az internet szabad

-dobj össze egy weblapot, sőt nem is, elég lesz egy facebook oldal is, és már profi fotós is lettél!

-kezdd el hirdetni magad mindenhol, és már dől is a talált pénz

 

Aztán majd a többit a gép megoldja. Automatára állítva végigkattintgatsz mindent, a kész képekre rádobsz valami képjavító programot, és késsz.

Ja, hogy full gagyi, amatőr lesz az egész, csapnivaló képekkel? Ja, hogy lemaradtál pár dologról az esküvőn, vagy a legpocsékabb helyről fényképezted, mert azt sem tudtad, mikor hova állj? Ja, hogy a párszázezres felszerelés a szabadban szép képeket készít, de egy templomban, házasságkötőben, vacsorán, buliban már csak színvonaltalan, szemcsés, zajos képek jönnek ki belőle? Utólag már tök mindegy, ez már így marad. Ráadásul az ügyfelek felének még így is tök jó lesz, mert eddig max. telefonnal készült fénykép róluk (persze lehet azzal is jó képet csinálni, csak szintén érteni kell hozzá). De legfőképpen reménykedjünk, hogy a gyengébb minőségű felszerelésből eredően nem veszti el a képeket valamilyen problémából eredően, mert sajnos biz arra is van rendszeresen példa.

Nos, valahogy így.

Hogy hány a fentieknek megfelelő esküvői fotós tevékenykedik? Ne legyenek illúzióitok!

 

HA LEHET TI KERÜLJÉTEK EL, HOGY ÍGY JÁRJATOK!

 

Az esküvői fotózás nagyon komoly felkészültséget, gyakorlatot, és nagyon drága, professzionális felszerelést igénylő szakma. Persze csak ha valóban magas minőséget akarsz nyújtani.

Attól, hogy valaki tud ideális körülmények között szép képeket készíteni, még nem lesz alkalmas egy esküvő borzasztó sűrű történéseinek, vagy a kifejezetten drága technikát igénylő, fényszegény beltéri helyszíneinek valóban profi színvonalú megörökítésére (templom, házasságkötő, esti lakodalom). És akkor még a minőségi utómunka tudásának hiányáról nem is beszéltünk. Ami nagyjából ugyanolyan fontos, vagy még fontosabb mint a fentiek. Sajnos rengeteg gyenge minőségű, érdemi utómunkát nélkülöző képet látni az esküvői fórumokon, fotós oldalakon.

 

Jótanácsok:

-esküvői fotóst ne néhány, szép fiatal párról készült portré kép alapján válassz (persze csak ha pár szép portrét akarsz, és a többi mindegy, akkor nyugodtan) . Attól még, hogy valaki tud pár szép portrét fotózni, még baromira nem tud egy esküvőt profin végigfotózni. A kettő között nincs összefüggés!

-a kiválasztott fotósoktól ne néhány válogatott esküvői képet nézz csak meg, hanem több, minél teljesebb esküvői sorozatot (mondjuk minimum esküvőnként száz kép, és az mind legyen tényleg jó, szerintem). Sajnos a párok nagyon sok esetben utólag szembesülnek vele, hogy a képeknek amit előzetesen láttak a fotóstól, és a végeredménynek amit kaptak nem sok köze van egymáshoz. Akkor már késő.

-akinél szemmel láthatóan néhány esküvőből áll a portfólió, az nyilvánvalóan nem tapasztalt esküvői fotós.

-ha különböző fotósok fényképeinek valóban a minőségét akarod összehasonlítani, akkor a telefonon, tableten nézelődést felejtsd el! Azoknak a kisméretű kijelzőjén a rossz minőségű, életlenebb képek is sokkal jobban néznek ki. Az igazi különbséget, csak jó felbontású nagyobb képernyőn fogod látni (pl. telefonon szép élesnek látszó képről nagyobb képernyőn kiderül, hogy nem is ott éles ahol kellene)

-a beltéri - templomi, esti lakodalmi - képek minőség szempontjából többet árulnak el, ugyanis az a nehezebb feladat. Fényszegény környezetben jön ki igazán a különbség a minőségi drága felszerelés, és az amatőr között (a gyengébb képek laposabbak, szemcsésebbek, a színek tompábbak, nem olyan szép kontrasztosak)

-ne dőlj be a mennyiséggel licitálóknak! (minden képet átadok, ezret adok, kétezret adok). A mennyiség és a minőség mindig fordítottan arányos (hacsak nem magasabb az ára is annyival).

-ja, és csak a saját szemednek higgy! Annyi ajánlást látok full gagyi fotósokra fórumokon, még akár szolgáltató kollégáktól is, hogy az kiábrándító. Ne bízz meg mások igényszintjében, csakis a sajátodban!

 

esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű   esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű

 

"Ellene vagyok, hogy engem bárki is művésznek szólítson, én egy fényképészmester vagyok, egy szakma mestere. Akik egyébként ezt nem mondhatják el magukról, szívesebben veszik a művész nevet." - Balla Demeter

Ettől tökéletesebben én sem tudnám megfogalmazni.

 

Én személy szerint a természetes, tiszta, kiváló minőségű képeket szeretem. Minden átadott képet egyenként, egyedileg dolgozok fel, rengeteg időt belefektetve a minőségi utómunkába.

 

Bővebb esküvői fotó portfóliómat itt találjátok:

amit NEM fogtok benne látni

- más fotósok által készített képeket

- workshopokon, modellekkel készített, gyakorlatilag más fotósok által beállított képeket

- kizárólag beállított, ideális körülmények közt készített kreatív fotókat

 

amit viszont láthattok

- párokat akik hol kerekebbek, hol vékonyabbak, hol kisebb orrúak, hol nagyobb orrúak - szóval átlagos, természetes emberek

- mindegyik valódi esküvőkön általam készített kép (tehát mindnek rendelkezem az eredeti nyers változatával)

- ez egy bemutató képválogatás a munkáimból, ha szeretnéd, és megkeresel, természetesen semmi akadálya, hogy akár több esküvői sorozatot megmutassak

 

itt találod -  PORTFOLIÓ

 

 

Minden pár, minden esküvő, minden helyszín más és más. Amit garantálni tudok, hogy a nagy napotok megörökítését a legjobb tudásom szerint, a lehetőségeim maximumán valósítom meg számotokra, hogy az valóban örök emlék maradhasson.
 

 

esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű   esküvő, menyasszony, kreatív fotózás, esküvői fotós, esküvői képek, vőlegény, örömapa, esküvői szertartás, jegygyűrű


 

Esküvők fotózását az egész ország területén vállaljuk.

Sokszor látom, hogy a párok ódzkodnak távolabbról hívni fotóst, mert az biztos drágább lesz. Ez teljesen téves. Mikor fotós és fotós közt akár százezres árkülönbségek vannak, akkor nem az a plusz tízezer forint fogja eldönteni. A fotósok munkájának minőségi különbségeiről már nem is szólva. Próbáld ki, és kérj árajánlatot!

 

Amennyiben felkeltettük érdeklődésed, vagy bármi kérdésed van, vedd fel velünk a kapcsolatot elérhetőségeinken! Hidd el, egy személyes egyeztetés a legalkalmasabb arra, hogy eldönthesd, kit bízol meg a nagy feladattal!

 

                                                                                           erdeklodomerdeklodom

 

 

 

web-felszereles-2021web-felszereles-2021